Login
Home  // Startpagina  // Goede Doelen   
Memisa
Memisa werkt al 80 jaar aan de structurele verbetering van de gezondheidszorg in meer dan veertig ontwikkelingslanden. Ze vinden dat iedereen recht heeft op goede gezondheidszorg, niet alleen mensen in welvarende landen. Memisa helpt ongeacht geloof, ras, politieke overtuiging, afkomst of geslacht. Ze hebben speciale aandacht voor kwetsbare mensen zoals moeders en kinderen.

Steun ze nu !
Brandwonden Stichting
Blusdekens zijn zeer geschikt om een beginnende brand direct af te dekken zodat er geen zuurstof bij kan. Helaas zijn er dagelijks nog mensen die door brand ernstige verwondingen oplopen.

Vooral jonge mensen lopen brandwonden op. Door ontsierende littekens zijn ze voor het leven getekend. Pijnlijke reacties uit hun omgeving herinnert ze dagelijks aan het ongeluk. De Nederlandse Brandwonden Stichting zet zich in voor deze brandwonden
slachtoffers.

Onderzoek, voorlichting en nazorg aan mensen met brandwonden, maar ook preventie, zijn de ingrediënten van de dagelijkse strijd tegen littekens. Daarbij hebben hun uw steun hard nodig.

Steun ze nu !

Steun Unicef!


Niets geeft meer voldoening dan alle kinderen geven waar ze recht op hebben. UNICEF helpt kinderen over de hele wereld bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. Miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Talloze kinderen worden ingeënt tegen dodelijke ziektes als mazelen en krijgen goede voeding. UNICEF werkt hard aan de bestrijding van de aidsepidemie en helpt kinderen die er het slachtoffer van zijn geworden. Waar een noodsituatie heerst, zijn wij. UNICEF is bij rampen en oorlogen direct ter plaatse en zorgt ervoor dat kinderen en hun families kunnen overleven. Kinderen die er alleen voor staan, krijgen van UNICEF bescherming tegen geweld, misbruik en uitbuiting.

UNICEF is actief in 190 landen. In de rijke landen vragen onze Nationale Comités om geld en steun, waarmee we hulpprogramma's in ontwikkelingslanden kunnen realiseren. Wij verenigen en verbinden en maken geen onderscheid naar ras, geloof, nationaliteit of politieke gezindheid. Wij zijn UNICEF!

Steun UNICEF koop een cadeau!

Geboortekaartjes via Unicef!

De mooiste wenskaarten en geboortekaartjes maak je nu zelf makkelijk en snel met UNICEF

Wat is er leuker dan het versturen van een persoonlijke boodschap aan familie en vrienden in de vorm van een kaartje? Of het nou om een verjaardag gaat, een huwelijk, de geboorte van een baby'tje of gewoon zomaar. Op NICEFkaartenmaken.nl maak je eigen kaarten precies zoals jij dat wilt, op het moment dat het jou uitkomt. Het bijzondere is; je helpt er ook nog wereldwijd kinderen mee. Een deel van de opbrengst van de kaarten gaat naar hulpprojecten van UNICEF. Zo wordt een persoonlijk bericht dubbel zo mooi!

Steun UNICEF met uw eigen geboortekaartjes

Sophia Vereeniging

Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren een dierenorganisatie met een missie!

De Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren is een dierenorganisatie die dierenleed al bestrijdt sinds 1867. Niet pas als het kwaad is geschied, maar preventief door voorlichting te geven over het natuurlijke gedrag, de aanschaf, de opvoeding en de verzorging van huisdieren. Want hoe goed hun bedoelingen ook zijn, veel eigenaren zijn zich nauwelijks bewust van de natuurlijke behoeften van hun dier. En dan gaat het fout: dieren worden behandeld alsof het mensen zijn, ze krijgen verkeerde voeding, hebben lichamelijke klachten, verpieteren eenzaam in een hokje of ze gaan van ellende afwijkend gedrag vertonen.

Als dierenorganisatie ruimt de Sophia-Vereeniging misverstanden uit de weg door middel van voorlichtende projecten en campagnes. Zo zijn er het Sophia SnuffelCollege, de Sophia KattenBond en de Sophia DierenSpreekuren. Bij deze activiteiten komen bijvoorbeeld de lichaamstaal en de aanschaf van de dieren aan bod, maar ook hun sociale behoeften. Daarnaast zet de Sophia-Vereeniging zich via politieke lobby in voor betere wetgeving voor huisdieren en een strenge controle hierop. Het uiteindelijke doel is een samenleving waarin dieren naar hun eigen aard met mensen kunnen leven. Pas dan komt er een einde aan het vaak onzichtbare leed dat huisdieren wordt aangedaan.

Sophia Vereeniging

Stichting Dierenlot

VOOR EEN BETER LOT VAN DIEREN IN NOOD. OOK BIJ Ú IN DE BUURT.

Vele dieren lijden een buitengewoon beroerd bestaan; ook in Nederland. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken soms ernstig mishandeld of zonder pardon op straat gezet en aan hun lot overgelaten. Eenzaam moeten ze dan op zoek naar wat voedsel en een veilige plek om te schuilen.

Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan.

Help nú! Steun Stichting DierenLot als donateur, help dieren in nood met uw nalatenschap of koop kwartaal loten bij de Support Actie voor Stichting DierenLot ! Dit kan al voor een bescheiden bedrag van omgerekend 1 euro 85 per maand. U ondersteunt dan -samen met Stichting DierenLot allerlei organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor dieren in nood in Nederland. Ook bij ú in de buurt.

Alvast onze hartelijke dank voor uw steun aan dieren in nood!

Stichting Dierenlot
Wereld Natuur fond
Word donateur en geef natuur een toekomst! Want de toekomst van de natuur is ook onze toekomst. De aarde is een fascinerend toneel van leven. Ons leven. We genieten van de schoonheid, rust en ruimte die de natuur ons biedt. Het is onze bron van voedsel, water en andere grondstoffen. Dat moet zo blijven.

Steun ze nu !
Revalidatie Fonds
Het revalideren van kinderen kost natuurlijk tijd. En natuurlijk komt er wel bezoek maar toch voelt het kind zich eenzaam.

Met een beeldtelefoonzuil wordt het verblijf van een kind een stuk plezieriger! Een beeldtelefoonzuil is een apparaat met een telefoon, beeldscherm, toetsenbord, computer en een camera.

Dankzij steun van het Nationaal Revalidatie Fonds zijn al tien revalidatiecentra in Nederland voorzien van een beeldtelefoonzuil. Dat moeten er meer worden! Help jij ook mee?

Steun ze nu !
Vrienden van de Olifant
Vrienden van de Olifant is een natuur
beschermings
organisatie, die een bijdrage levert aan de bescherming van olifanten. Zij steunen beschermings
projecten in Azië en Afrika en geven informatie over olifanten. Het voortbestaan van de olifanten is nog steeds in gevaar. Van vele kanten worden deze unieke dieren bedreigd: door enkele regeringen, die vinden dat er “te veel” olifanten in een bepaald gebied zijn en die de olifanten willen afschieten; door boeren, die van natuurlijke landschappen landbouwgebied hebben gemaakt en toestemming krijgen om olifanten dood te schieten als “probleemdieren”. Door stropers, die weer kans zien om de ivoren slagtanden te verkopen en veel baby-olifantjes moederloos achterlaten. Baby-olifantjes sterven, als ze niet binnen 24 uur gered worden.

Steun ze nu !
WNF Rangerclub
Kent u de leukste jeugdclub van Nederland al? Dat is de Rangerclub, de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds!

Want WNF-Rangers komen al 36 jaar in actie voor bedreigde wilde dieren, zoals de zeeschildpad, de bruine beer en de jaguar. Maar om deze dieren over de hele wereld te beschermen, zijn er nog veel meer leden nodig. Wilt u ook een steentje bijdragen? Dat kan! Maak uw kind lid van de grootste en actiefste wilde dierenclub van de wereld.

Het clubgeld bedraagt € 16,- per jaar. De nieuwe Ranger krijgt 10 keer per jaar het beestachtige clubblad TamTam, een leuke sleutelhanger en een eigen Rangerpaspoort en nog veel meer!

Steun ze nu !